Τα νέα μας

24
Αυγ

Στον Πατροκοσμά…στο μεγαλύτερο αντάμωμα των κυψελιωτών…

Σήμερα η καρδιά της Κυψέλης χτυπάει στους πρόποδες των Τζουμέρκων, στο μικρό ξωκκλήσι και στον προαύλιο χώρο του, όπου ακούστηκαν, πριν από 250 χρόνια, οι διδαχές και οι προφητείες του εθναπόστολου και φωτιστή του υπόδουλου Γένους, του Πατροκοσμά.
Το εκκλησάκι, σε πλήρη συστοιχία με τα επιβλητικά Τζουμέρκα που στέκονται πίσω του περήφανα, καθαγιάζει τον χώρο και καλωσορίζει τους ταπεινούς προσκυνητές, που συρρέουν από ολόκληρη την περιοχή των Τζουμέρκων για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου. Αφού προσκυνήσουν ευλαβικά τη χάρη του, θα περπατήσουν κάτω από τις καρυδιές, τις ακακίες και τα πλατάνια, θα ανιχνεύσουν τα πατήματά του και στο σημείο που τοποθέτησε τον ξύλινο σταυρό, την ώρα που παίρνουν το αντίδωρο και την ευλογία του παπα-Στέφανου, θα “ακούσουν” τις διδαχές του.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, και για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης μουσικής, του Ηλία Πλαστήρα, θα πιαστούν όλοι στον χορό και θα χορέψουν το καγκελάρι, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στο παραδοσιακό πανηγύρι, που οργανώνουν οι Σύλλογοι Κυψελιωτών Άρτας και Αθήνας. Και όταν ο ήλιος χαμηλώσει θα δώσουν ραντεβού, στην πλατεία του χωριού, για το βραδινό γλέντι με την ορχήστρα του καλλίφωνου συγχωριανού μας, Κώστα Σκανδάλη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους!
Και του χρόνου με υγεία να ανταμώσουμε και με περισσή διάθεση να γλεντήσουμε όλοι μαζί!

 

 

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...