Τα νέα μας

23
Απρ

Παράξενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της Κυψέλης

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου Κυψέλης κάποιος στρέφοντας το βλέμμα τους προς τον ουρανό παρατήρησε παράξενα φωτεινά αντικείμενα, που διέφεραν από τα άστρα, σχημάτιζαν μία ευθεία γραμμή και κινούνταν από τη δύση προς την ανατολή.
Σε λίγο τα βλέμματα σχεδόν όλων απομακρύνθηκαν από τον προπορευόμενο Επιτάφιο και καρφώθηκαν στα φωτεινά αντικείμενα, ενώ ένας ψίθυρος διαπέρασε ολόκληρο το πλήθος των πιστών.
Ακούστηκαν διάφορες εικασίες, όπως ότι πρόκειται για πυραύλους από τον πόλεμο της Ουκρανίας, UFO, κομήτες ή ακόμη και για θαύμα. Κάποιοι περισσότερο “ψαγμένοι” βρήκαν την απάντηση και τελικά τα παράξενα αντικείμενα δεν ήταν τίποτε άλλο από τους φωτεινούς δορυφόρους του Έλον Μασκ, που έχουν κάνει το πέρασμά τους από όλο τον κόσμο και είναι ορατοί με γυμνό μάτι.
Ονομάζονται Starling και αποτελούν μια ομάδα τεχνητών μικροδορυφόρων που συνθέτουν από κοινού ένα νέο τεχνητό “αστερισμό” στον νυχτερινό ουρανό. To σύστημα αυτό, που κατασκευάζει η εταιρεία του SpaceX, αποτελείται από εκατοντάδες δορυφόρους που κινούνται σε χαμηλές τροχιές, κοντά στα 550 km, ενώ εξυπηρετεί κυρίως υπηρεσίες internet.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...