Τα νέα μας

09
Οκτ

Μνήμη Κώστα Μπαλάφα

Στις 9 Οκτωβρίου 2011, σαν σήμερα, “έφυγε” από κοντά μας, ο συγχωριανός μας Κώστας Μπαλάφας, ο φωτογράφος του κοινωνικού προβληματισμού, του αγώνα και της βιοπάλης, που υπήρξε μια εμβληματική μορφή της ελληνικής φωτογραφίας.
Παράλληλα φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογός μας θα εκδώσει ένα καταπληκτικό ημερολόγιο με μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Επίσης θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.
Σχεδιάζαμε να οργανώσουμε και μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν δεν μας το επιτρέπουν. Υποσχόμαστε ότι θα την πραγματοποιήσουμε όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Επιπλέον καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για τη δημιουργία Μουσείου Κώστα Μπαλάφα στη γενέτειρά του, χώρου τιμής και μνήμης στο πρόσωπό του, κάτι που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε ως τώρα και αποτελεί ελάχιστο χρέος απέναντί του.
Το Δ.Σ.
(Φωτογραφία: “Μάνα και κόρη”, Κώστας Μπαλάφας, 1970.)

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...