Τα νέα μας

13
Μάι

Μια ουσιαστική, μεθοδική και οπωσδήποτε αποτελεσματική τηλεδιάσκεψη

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στα πλαίσια της προσπάθειας, προκειμένου να αναβαθμιστεί η επικοινωνία με τα μέλη της συνεκάλεσε στις 12 Μαΐου 2020 την πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των αδελφοτήτων-σωματείων που εκδίδουν εφημερίδες. Η σύσκεψη αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και διατυπώθηκαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς επίσης για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και δράση των Αδελφοτήτων και την καλύτερη αξιοποίηση του έργου τους.
Στη σύσκεψη, την οποία διηύθυνε ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος, παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΣΕ Χρυσόστομος – Μάκης Κιάμος – Χήτος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των Αδελφοτήτων με την Πανηπειρωτική και τη δημοσίευση της δράσης τους στο ιστολόγιό της. Διευκρίνισε δε ότι μέλη της Πανηπειρωτικής είναι σωματεία και ως εκ τούτου θα δημοσιεύονται πράξεις Αδελφοτήτων-Σωματείων και όχι ιδιωτών. Ακόμη πληροφόρησε τους συμμετέχοντες πως το ΔΣ της ΠΣΕ δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της ενημέρωσης και θεωρεί πως είναι υπόθεση όλων μας με κοινή προσπάθεια να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αφορούν την έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση. Ευχήθηκε τέλος να ξεπεραστούν όσο πιο ανώδυνα τα προβλήματα της πανδημίας, για να μπορέσουμε να παράγουμε έργο αντάξιο της ιστορίας και του ηπειρώτικης πολιτιστικής δημιουργίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Κώστας Λιάγκος, έφορος πνευματικού κέντρου της ΠΣΕ ο οποίος και οργάνωσε τη σύσκεψη από τεχνικής πλευράς καθώς και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Πανηπειρωτική» Κώστας Παπαπάνος, μέλος του ΔΣ της ΠΣΕ, Κατερίνα Σχισμένου. Στο τεχνικό μέρος συνέβαλε ο Νίκος Λύκος. Από τις Αδελφότητες-Σωματεία συμμετείχαν:

1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ Μαρία Λαμπρίδου
1 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΙΩΤΩΝ Νικόλαος Πάμπολλας
2 ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Αλέξανδρος Χάϊδας
3 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΕΛΛΙΣΟΥΡΓΩΝ Γιώργος Μαστρογιάννης
4 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΙΤΩΝ Ιωάννης Λιούκας
5 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΠΕΤΡΑΣ Νίκος Ζέκης
6 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑ Κώστας Ζάχαρος
7 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Βασίλης Παπαϊωάννου
8 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΓΝΑΝΤΙΤΩΝ Αντρέας Νάτσης
9 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΚΛΙΒΑΝΗΣ Κώστας Τζιριβήλας
10 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γιώργος Σιάφης
11 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ Ελευθερία Γκαρτζονίκα
12 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ Γιάννης Καραμπούλας
13 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Αθανάσιος Πέτρου
14 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΡΟΔΑΥΓΗΣ Μάνος Σπύρου
15 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ Δαμιανός Βαρέλης
16 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Εριφύλη Κίτση
17 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΙΔΕΡΗΣ Νασιούλα Κιουβρέκη
18 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΓΙΝΩΝ Μαρίνα Τζάκου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρενέβη ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΕ Σωτήρης Κολιούσης ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το πρόβλημα του «βασικού δικαιούχου», του νόμου από τον οποίο κινδυνεύουν με αφανισμό όλα τα αποδημικά σωματεία και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ «στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, τον συμπατριώτη Κωνσταντίνο Τασούλα, έθεσε ως πρωταρχικό το θέμα. Ο πρόεδρος, αντιλήφθηκε αμέσως τη σημασία και ζήτησε να διαμορφώσει η ΠΣΕ υπόδειγμα αιτιολογικής έκθεσης και νομική-φοροτεχνική διατύπωση προκειμένου να ψηφιστεί νόμος από τη Βουλή που να απαλλάσσει τα αποδημικά Σωματεία από τέτοιες δυσβάσταχτες υποχρεώσεις. Η ΠΣΕ ήδη ανταποκρίθηκε. Στην απάντηση προσδοκούν και οι συνεργαζόμενες αποδημικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, με τις οποίες διατηρούμε επαφή».
Ακολούθησε ευρύτατος διάλογος και όλα τα μέλη τοποθετήθηκαν και διατύπωσαν τον έντονο προβληματισμό τους καθώς και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Έφορος Τύπου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως η ΠΣΕ θα επεξεργαστεί και θα κωδικοποιήσει τα προβλήματα και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν και θα προτείνει λύσεις ή και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση.
(Αναλυτική παρουσίαση της συζήτησης θα γίνει στο προσεχές φύλλο της εφημερίδας «Πανηπειρωτική», Μάιος 2020)
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...