Τα νέα μας

09
Μάι

Η σκεπή του ΔΣ Αγίου Γεωργίου καταρρέει

Επισκεπτόμενοι το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου με θλίψη διαπιστώσαμε ότι η σκεπή του άρχισε ήδη να καταρρέει καταπλακώνοντας τα όνειρα και τις ελπίδες μας ότι κάτι τέτοιο θα προληφθεί τελικά.
Το Δημοτικό Σχολείο σταμάτησε τη λειτουργία του το 1985 και το κτήριο, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σχολικής αρχιτεκτονικής του β΄ μισού του προηγούμενου αιώνα, εγκαταλείφθηκε και αφέθηκε στη μοίρα του, συνεχίζοντας να δίνει τη μάχη του με τον χρόνο μέχρι σήμερα. Φιλοξένησε μεγάλο μέρος συγχωριανών μας που γαλουχήθηκαν εκεί πνευματικά και πολλοί απ’ αυτούς διέπρεψαν στα γράμματα και τις επιστήμες. Αυτός ο ρόλος του είναι αρκετός για να διασωθεί. Επιπλέον το κτήριο είναι ενδεδειγμένο για τη φιλοξενία ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα αποτελούσε -αποκατεστημένο- κτηριακή υποδομή γενικότερα ποικίλης χρήσης για το χωριό μας.
Έχουμε ενημερώσει, είτε γραπτά είτε προφορικά, όλες τις μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές και κατά καιρούς πήραμε διαβεβαιώσεις για την επισκευή του, που τελικά δεν υλοποιήθηκαν. Ελπίζαμε ότι αυτή τη φορά, λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει η αντικατάσταση της σκεπής και οι εργασίες που απαιτούνται, ώστε το κτήριο να διασωθεί και το πάγιο αίτημά μας να ικανοποιηθεί, κάτι που θα προσέδιδε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σε όλους τους συγχωριανούς μας.
Διαβάζοντας, όμως, τον προϋπολογισμό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για το οικονομικό έτος 2022 οι ελπίδες μας εξανεμίστηκαν, γιατί με θλίψη διαπιστώσαμε ότι ενώ προβλέπεται η επισκευή και αποκατάσταση πρώην σχολικών κτηρίων των ΤΚ Καταρράκτη και Κτιστάδων και των οικισμών Παλαιοχωρίου ΤΚ Βουργαρελίου και Παλαιοχωρίου ΤΚ Αγνάντων, δεν αναφέρεται πουθενά το αντίστοιχο σχολικό κτήριο Αγίου Γεωργίου Κυψέλης. Δεν κατανοούμε την παράλειψη αυτή, καθότι μάλιστα η επισκευή και αποκατάσταση του κτηρίου αποτελεί αίτημα 30 χρόνων!
Φοβόμαστε ότι είναι πλέον πολύ αργά και δικαιώνεται έτσι μια μερίδα συγχωριανών μας που πιστεύει ότι σχεδόν όλες οι έως τώρα Δημοτικές Αρχές, ιεραρχικά, έχουν κατατάξει πολύ χαμηλά το χωριό μας, δυσανάλογα με το μέγεθός του ή δείχνουν μια ανεξήγητη αδιαφορία προς αυτό και υλοποιούν ελάχιστα από τα απαραίτητα έργα, που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...