Τα νέα μας

09
Μάι

Εθελοντική δράση

Όταν κάποιοι συνάνθρωποί μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ενώνουν τις ευαισθησίες τους, τότε μπορούν να συμβούν υπέροχα πράγματα!
Ένα τέτοιο είναι η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του χώρου της κάτω πλατείας (πάρκιν), αριστερά και δεξιά της σκάλας, που οδηγεί στην πλατεία και αποτελεί την υλοποίηση της ιδέας της Λίτσας και του Παύλου.
Έτσι η Λίτσα Τζίμα-Αγγέλη, που διαθέτει ξεχωριστό ταλέντο, δημιουργική φαντασία και πρωτότυπες ιδέες, φύτεψε λουλούδια, δίνοντας χρώμα και καλαισθησία στον χώρο, αλλάζοντας την εικόνα του.
Έσκαψε και προετοίμασε το έδαφος για τη φύτευση, με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμονή ο πάντα πρόθυμος για αντίστοιχες δράσεις, Παύλος Δουλάμης, αποδεικνύοντας και οι δυο την αγάπη για τον τόπο μας και τη διάθεση για εθελοντική προσφορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Λίτσα όσο και ο Παύλος δεν γεννήθηκαν στο χωριό μας (είναι νύφη και γαμπρός, αντίστοιχα), αλλά το αγαπούν ισάξια και ίσως και περισσότερο από κάποιους συγχωριανούς.
Και άλλοι, όμως, ήρθαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Έτσι ο Χάρης Λιάσκας μαζί με τη Λίτσα και τον Παύλο συνέλεξαν και μετέφεραν τις πέτρες για τα παρτέρια, που οριοθετούν τα λουλούδια, η Αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας “Ο Άγιος Γεώργιος” χορήγησε 100 € για την αγορά λουλουδιών, η Σοφία Κουτσοσπύρου (πρεσβυτέρα) πρόσφερε 2 τσουβάλια κοπριά και λουλούδια. Λουλούδια πρόσφεραν, ακόμη, και πολλές συγχωριανές μας. Το πότισμα των λουλουδιών ανέλαβε η Σίσσυ Παπαϊωάννου.
Παράλληλα ο Παύλος ξερίζωσε τα χόρτα, μπροστά και στο πλάι από το Κοινοτικό Γραφείο.
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, που ένωσε τις δυνάμεις της, φόρεσε τα ρούχα εργασίας, το χαμόγελό της και την καλή διάθεση και προχώρησε σε μία εθελοντική δράση, που με τις προσωπικές πινελιές τού καθενός, άφησε το ισχυρό αποτύπωμά της και μεταμόρφωσε, κυριολεκτικά, τον χώρο.
Μακάρι να υπάρξουν μιμητές και με παρόμοιες δράσεις να εξαλείψουν τις ασχήμιες που τραυματίζουν την εικόνα του χωριού!
Μακάρι τα λουλούδια να “ανεβούν”, να “ανθίσουν” και να κάνουν “κατάληψη” και στην πλατεία, αλλάζοντας την όψη της με χρώματα και μυρωδιές!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...