Τα νέα μας

20
Ιούλ

Γιορτή του Προφήτη Ηλία

Γιορτή του Προφήτη Ηλία σήμερα, γιορτή του Κάτω Κάμπου!

Ο δικός μας Αϊ-Λίας είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που δεν βρίσκεται στην κορυφή κάποιου λόφου, σύμφωνα με την παράδοση, αλλά στην είσοδο του Κάτω Κάμπου και δίπλα στους κατοίκους του. Έτσι μας καλωσορίζει όταν φτάνουμε και μας δίνει την ευχή του όταν αποχωρούμε.

Κάποιες φορές τα παλιότερα χρόνια γινόταν και πανηγύρι εκεί, όπου πρώτοι χόρευαν οι κάτοικοι της γειτονιάς, αυτοί που κατοικούσαν κοντά στο εκκλησάκι, γιατί τον θεωρούσαν “δικό τους” Άγιο και ήθελαν έτσι να τον τιμήσουν. Το ίδιο συνέβαινε σε όλες τις εκκλησίες και τα ξωκκλήσια του χωριού την ημέρα της γιορτής τους.

Στη φωτογραφία (γύρω στο 1970) χορεύει η Χριστίνα Θεοδωρή και την κρατάει ο γιος της Γεώργιος Θεοδωρής. Ακολουθούν στον χορό οι: Λαμπρινή Αγγέλη, Αγγελική Μακαβέλου, Χρυσούλα Μακαβέλου, Κατερίνα Μακαβέλου και άλλοι που δεν χώρεσαν στο φωτογραφικό φακό.

Σήμερα, την ημέρα της γιορτής του, που δεν γιορτάζουμε την κοίμηση-γιατί ο Προφήτης δεν πέθανε ποτέ-αλλά την ανάληψή του, μας «περιμένει» για να δώσει την ευλογία του σε όσους θα παραβρεθούν, αλλά και σε μας τους υπόλοιπους που θα είμαστε εκεί νοερά.

Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!

Χρόνια πολλά στον Κάτω Κάμπο!

Και του χρόνου με υγεία!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...