Τα νέα μας

15
Αυγ

Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, με τον πλέον λαμπρό τρόπο, απ’ άκρου σε άκρο τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Η ημέρα που βρίσκει όλους τους Έλληνες ενωμένους κοντά σ’ ένα ξωκκλήσι, σ’ ένα προσκύνημα, σ’ ένα πανηγύρι…
Η πλειοψηφία των συγχωριανών μας, επειδή στο χωριό δεν υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, πήγαιναν με τα πόδια στις Σκιαδάδες, ευλαβικοί προσκυνητές, στην παλιά εκκλησία στην αρχή και στην καινούρια αργότερα έως και σήμερα. Μετά τη Θεία Λειτουργία τούς περίμεναν τα βαθύσκιωτα πλατάνια, οι βρύσες με το γάργαρο νερό και ο “αράπης” στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου γινόταν το πανηγύρι.
Χρόνια πολλά σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!
Καλό υπόλοιπο διακοπών!
Ας κρατήσουμε το καλοκαίρι μέσα μας για όλον τον χρόνο!
(Στις φωτογραφίες εικονίζονται: η παλιά εκκλησία με το καμπαναριό της, η καινούρια εκκλησία και η πλακόστρωτη πλατεία με τις βρύσες και τον “αράπη”, που κατασκεύασε με περισσή τέχνη και μεράκι, το 1927, ο συγχωριανός μας τεχνίτης της πέτρας Ιωάννης Νταλακούρας Στο τεύχος του περιοδικού, Νο 31, σελ. 8, που κυκλοφορεί, γίνεται εκτενέστερη αναφορά για την ημέρα αυτή και τον εορτασμό της στις Σκιαδάδες.)

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...