Τα νέα μας

30
Ιούν

Γιορτή του Αγίου Μάρκου

Σήμερα γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Μάρκου στον Φτελιά.
…Καθώς ανεβαίνουμε κυριαρχούν τα πουρνάρια και οι κουμαριές, που απλώνονται τριγύρω με μικρά διάκενα από αγρούς που έχουν μείνει πια ακαλλιέργητοι, μικρούς βοσκοτόπους και συστάδες θάμνων.
Αριστερά μας προβάλλει ένας κατάφυτος λόφος που λες και η φύση τον τοποθέτησε εκεί για να δεχτεί στην πλάτη του το μικρό ξωκκλήσι του Αγίου Μάρκου με το λιτό εσωτερικό διάκοσμο.
Στρίβουμε αριστερά και σε λίγο φτάνουμε στον προνομιούχο τόπο με την πανοραμική θέα. Αφήνοντας το βλέμμα ελεύθερο να περιπλανηθεί οι εικόνες πλημμυρίζουν το μυαλό απομακρύνοντας κάθε σκέψη.
Μπροστά τα Τζουμέρκα θεόρατα μας κλείνουν το μάτι και μας καλούν κοντά τους, απέναντι το Ξεροβούνι, φορτωμένο χωριά, με τον Άραχθο να κυλάει ήσυχα στα πόδια του μας χαμογελά. Η Ράμια ξαπλωμένη νωχελικά γεμάτη γοητεία δυτικά και η Ρουπακιά πνιγμένη στο πράσινο μας μαγεύει.
Από εδώ μπορείς να παρατηρήσεις τη διαστρωμάτωση δέντρων, φυλλωμάτων και χρωμάτων στους γύρω λόφους και πώς τα δέντρα αναπτύσσονται σε ζώνες καθορισμένες από συγκεκριμένο υψόμετρο.
Αφού κατεβούμε από τον λόφο και πριν συνεχίσουμε, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη στ’ αριστερά μας στη ρίζα του γέρικου πλάτανου συναντάμε μια πέτρινη βρύση που θα μας δροσίσει…
Τυχεροί οι λίγοι που θα παραβρεθούν. Οι υπόλοιποι θα είμαστε εκεί νοερά, στέλνοντας τις θερμότερες ευχές σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...