Τα νέα μας

15
Αυγ

Γιορτή Δεκαπενταύγουστου

Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, με τον πλέον λαμπρό τρόπο, απ’ άκρου σε άκρο τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Η ημέρα που βρίσκει όλους τους Έλληνες ενωμένους κοντά σ’ ένα ξωκκλήσι, σ’ ένα προσκύνημα, σ’ ένα πανηγύρι (εξαίρεση αποτελεί η φετινή χρονιά για τους γνωστούς λόγους)…

Η πλειοψηφία των συγχωριανών μας, επειδή στο χωριό δεν υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, πήγαιναν με τα πόδια στις Σκιαδάδες, ευλαβικοί προσκυνητές, στην παλιά εκκλησία στην αρχή και στην καινούρια αργότερα έως και σήμερα. Μετά τη Θεία Λειτουργία τους περίμεναν τα βαθύσκιωτα πλατάνια και οι γάργαρες βρύσες στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου γινόταν το πανηγύρι.

Στη φωτογραφία του 1959 χορεύουν οι συγχωριανοί μας: Ιουλία (Λίτσα) Λύκου, Επαμεινώνδας Σιόντης, Ευαγγελία Πουρναρά, Ειρήνη Παππά, (…), (…), Ευγενία Σιόντη, (…), Αγλαΐα Σερεπίσιου και Αλέκος Σερεπίσιος.

(Από το φωτογραφικό αρχείο της Ιουλίας (Λίτσας) Λύκου)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Με προτροπή για προσοχή, μιας και φέτος ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και την ελπίδα του χρόνου να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα!

Καλό υπόλοιπο διακοπών σε όλους!

Ας κρατήσουμε το καλοκαίρι μέσα μας για όλον τον χρόνο!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...