Τα νέα μας

26
Οκτ

Γιορτή Αγίου Δημητρίου

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Δημήτριος, γιορτάζει η Καλλονή!
Με το λιτό καμπαναριό του “στέκεται” στη διασταύρωση με τους Ναζαίους, στην τοποθεσία Φιλίκι, ταπεινός και ταυτόχρονα επιβλητικός, προστατεύει την Καλλονή, αγναντεύει τη Χώσεψη και χαιρετάει τα Τζουμέρκα.
Χτίστηκε το 1995 σε χώρο που παραχώρησε ο Γεώργιος Κ. Κατσικογιώργος. Εκεί υπήρχε πριν εικόνισμα αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο, το οποίο έχτισε, γύρω στο 1960, ο Γεώργιος Αθ. Παππάς.
Τα υλικά για την ανοικοδόμηση του ναού δώρισαν τα αδέρφια Βασίλειος και Κων/νος Γ. Κουτσοσπύρος, ενώ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Μηνά διέθεσε ένα χρηματικό ποσό. Πρωτοστάτες και πρωτομάστορες της οικοδόμησης ήταν ο Βασίλειος Κ. Κατσικογιώργος και Ματθαίος Φλούδας, που πρόσφεραν εθελοντικά την εργασία και την πείρα τους. Βοήθησαν και πολλοί ακόμη κάτοικοι του χωριού. Τους ελαιοχρωματισμούς έκανε, αμισθί, ο Ηλίας Κατσάνος.
Η καμπάνα του μεταλλικού καμπαναριού είναι αυτή που υπήρχε στο καμπαναριό της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Μηνά και μεταφέρθηκε εκεί.
Χρόνια Πολλά στην Καλλονή!
Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες!
Και του χρόνου με υγεία, αισιοδοξία και τον κορονοϊό ως ανάμνηση!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κ. Ιωάννη Κατσικογιώργο, Γεώργιο Κ. Παππά και Νικόλαο Ι. Παππά για τις πληροφορίες που μας έδωσαν.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...