Τα νέα μας

02
Δεκ

Βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της οδού Καταρράκτη – Βουργαρέλι

Σύμφωνα με απόφαση της 1ης Δεκεμβρίου 2022, που υπογράφεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων/νο Αχ. Καραμανλή, εντάσσεται η Πράξη “Βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της οδού Καταρράκτη – Βουργαρέλι” στο “Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025.
Το έργο, που μετά την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετήσει την τοπική κυκλοφορία και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, προβλέπεται να υλοποιηθεί σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά στις παρεμβάσεις βελτίωσης του πρώτου τμήματος, μήκους 10 περίπου χιλιομέτρων, από τον οικισμό Καταρράκτη έως τον Πάτερ Κοσμά. Η δεύτερη φάση αφορά στις παρεμβάσεις βελτίωσης του δεύτερου τμήματος από τον Πάτερ Κοσμά έως το Διάσελο, μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων.
Για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου απαιτούνται εργασίες στις οποίες περιλαμβάνονται ενδεικτικά: η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση και σταθεροποίηση πρανών, τα έργα οδοποιίας (οδοστρώματα, ασφαλτικά, σήμανση, ασφάλιση), η κατασκευή οχετών και λοιπών τεχνικών, τα έργα συγκράτησης βροχοπτώσεων, οι τοίχοι αντιστήριξης κ.λπ.
Η απόφαση προβλέπει ως ημερομηνία έναρξης του έργου την 10η Ιουλίου 2023 και ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2025, ενώ το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 9.000.000 € και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
Μακάρι να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο και μάλιστα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και να μην παραμείνει, όπως συχνά συμβαίνει, απλή εξαγγελία.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...